انواع میوه هایی که در ترشی استفاده می کنید باید سالم و بدون لک باشد و در سرکه پخته شود.
بهترین انتخاب ظروف برای ترشی و شور، شیشه های کوچک دهان گشاد، می باشد، زیرا زمانی که شیشه را باز می کنید در مدت زمان کوتاه مصرف می شوند.

رعایت بعضی نکات در هنگام تهیه ترشی می تواند نتیجه کار شما را بهتر کند.

 Image result for ‫ترشی شور‬‎


سبزیجات و صیفی جات را پس از شستن کاملاً خشک کنید، زیرا آب باقی مانده در سبزیجات و صیفی جات باعث کپک زدن ترشی و شور می شود.


زمانی که سرکه را به مواد ترشی اضافه می کنید باید کاملاً روی مواد را بپوشاند. برای تهیه شور نیز آب شور باید روی مواد را بپوشاند.


در ظرف ترشی و شور را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود.


در بعضی ترشی ها که سبزیجات آن زیاد است، پس از یک الی دو هفته سرکه جذب مواد می شود. در این حالت می توانید کمی سرکه اضافه کنید.
هنگام مصرف ترشی یا شور دقت کنید وسیله ای که با آن قصد برداشتن ترشی یا شور را از ظرف اصلی دارید حتماً تمیز باشد.


تاریخ آماده سازی ترشی را روی ظرف بنویسید تا زمان مصرف آن مشخص شود.


موسیر را شسته، مقداری آب جوش روی آن بریزید. زمانی که آب سرد شد، در آبکش ریخته و مجدداً در ظرفی بریزید و روی آن آب جوش بریزید (این عمل را در طی 24 ساعت سه بار تکرار کنید). سپس در آب سرد ریخته، دو روز بگذارید بماند، در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. زمانی که کاملاً نرم و لطیف شد، در صافی بریزید و روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آب اضافی آن کاملاً گرفته شود. بادنجان ها را نیز پس از تمیز کردن با پوست به قطعات یک اندازه خرد کنید و در مقداری سرکه بجوشانید. سپس در آبکش بریزید، تا تلخی آن گرفته شود.

همچنین بخوانید:

جالب ترین آداب و رسوم نوروز در شهرهای ایران

لذت بردن از زندگی با ۲۵ راه حل ساده

فواید شگفت انگیز گردو در روایات معصومین


آب نمک باید کاملاً روی سبزیجات و صیفی جات را بپوشانید. در صورت نیاز می توانید به میزان آب و نمک را اضافه نمایید.

سیاه دانه:
سیاه دانه از ادویه های مناسب ترشی می باشد که قبل از استفاده در تابه روی حرارت باید تفت داده شود.این عمل باعث معطر شدن سیاه دانه می شود. باید توجه کنید اگر زمان تفت دادن کم باشد عطر سیاه دانه خارج نمی شود واگر زمان زیاد باشد، سیاه دانه می سوزد. بنابراین، هنگامی که بوی معطر سیاه دانه به مشام رسید از روی حرارت بردارید.