جنبه های منفی مصرف شیرین کننده های مصنوعی

شیرین کننده های بدون کالری و یا مصنوعی که به آن ها جایگزین شکر نیز گفته می شود، مواد شیمیایی و یا طبیعی هستند که به جای شکر معمولی در غذاها و انواع نوشیدنی ها مورد استفاده قرار می گیرند. زیاده روی در مصرف شکر معمولی و افزایش وزن ناشی از آن، عاملی شد تا تولید و استفاده از این گونه شیرین کننده ها در صنعت غذا آغاز شود.شیرین کننده های مصنوعی

شیرین کننده های مصنوعی

نتایج یک مطالعه جدید در کانادا، بر خطرات مصرف شیرین کننده های مصنوعی برای سلامت تاکید دارد؛ این مطالعه نشان می دهد که مصرف این شیرین کننده ها با افزایش طولانی مدت وزن و افزایش خطر ابتلا به چاقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماری قلبی ارتباط دارد. 
مصرف شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام، سوکرالوز و استویا گسترده و در حال افزایش است. 
داده های جدید نشان می دهند که مصرف شیرین کننده های مصنوعی یا غیرمغذی می تواند اثرات منفی بر سوخت و ساز، باکتری روده و اشتها داشته باشند.

شیرین کننده های مصنوعی

عوارض شیرین کننده های مصنوعی

محققان مرکز بهداشت و درمان 'جورج اند فای یی' (George & Fay Yee) از دانشگاه مانیتوبا در کانادا برای درک بهتر این که آیا شیرین کننده های مصنوعی با اثرات منفی طولانی مدت بر وزن و بیماری قلبی ارتباط دارند، با بررسی سیستماتیک 37 مطالعه، وضعیت 400 هزار نفر را برای مدت متوسط 10 سال مورد پیگیری قرار دادند. 
آزمایش های صورت گرفته روی این افراد تاثیر مستمر مصرف شیرین کننده های مصنوعی بر کاهش وزن را ثابت نکردند و حتی براساس نتایج مطالعات طولانی تر، مصرف این شیرین کننده ها با خطرات نسبتا بالاتر افزایش وزن و چاقی، فشار خونبالا، دیابت، بیماری قلبی و سایر مسائل سلامتی ارتباط دارند. 
دکتر 'مگان آزاد' استادیار دانشکده علوم سلامت دانشگاه مانیتوبا که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، گفت:تا زمانی که اثرات منفی طولانی مدت مصرف شیرین کننده های مصنوعی به طور کامل مشخص شود، لازم است که در مصرف آنها احتیاط شود.

همچنین بخوانید:

تک فرزندی چه مزایا و معایبی دارد؟

۷ راه کار برای تقویت روابط اجتماعی

چگونه عادت کنیم کمتر دست به صورتمان بزنیم؟

محققان هم اکنون در موسسه تحقیقات بیمارستان کودکان مانیتوبا سرگرم انجام مطالعه ای جدید در زمینه چگونگی تاثیر مصرف شیرین کننده های مصنوعی توسط زنان باردار بر افزایش وزن، متابولیسم و ​​باکتری های روده نوزادان آنها هستند. 
آزاد گفت:با توجه به مصرف گسترده و در حال افزایش شیرین کننده های مصنوعی و اپیدمی کنونی چاقی و بیماری های مرتبط با آن، لازم است تحقیقات بیشتری برای تعیین خطرات و مزایای طولانی مدت این محصولات صورت بگیرد.

منبع:نمناک